چراغ خطی

تفاوت چراغ خطی روکار و توکار

تفاوت-چراغ-خطی-روکار-و-توکار

تفاوت چراغ خطی روکار و توکار چیست؟

چراغ‌های خطی از جمله جدیدترین مدل چراغ برای استفاده در دکوراسیون‌های جدید و خاص می‌باشند. با توجه به افزایش روزافزون تقاضا برای دکوراسیون‌های ساده و مینیمال، شاهد کاربری بسیار زیاد از چراغ‌های خطی هستیم. از همین رو بهتر دیدیم تا در این مقاله به صورت مفصل به این موضوع بپردازیم که تفاوت چراغ خطی روکار و توکار چیست. برای دریافت پاسخ  و آشنایی بیشتر با چراغ‌های خطی و کاربرد آن‌ها در ادامه با ما همراه باشید.

معرفی چراغ خطی

 چراغ خطی، چراغی است که نور خود را به صورت یک خط ساطع نماید. با این تعریف شاید بتوان گفت که مهتابی‌های قدیمی نیز به صورت خطی روشن می‌شوند، اما تفاوت آن‌ها با چراغ خطی در این است که در ساخت چراغ خطی از فناوری‌های پیشرفته استفاده شده است و منبع نور آن‌ها ال ای دی می‌باشد؛ که این ویژگی‌ها در مهتابی‌های قدیمی وجود ندارد، پس در دسته چراغ خطی قرار نخواهند گرفت.

هر روزه نوع و مدل جدیدی از انواع محصولات به بازار عرضه می‌شود. در محصولات جدید همواره نوعی خلاقیت و نوآوری نهفته است، تا استفاده از آن برای مردم جذاب و یا کاربردی باشد. در خصوص چراغ‌های خطی این طور می‌توان گفت، که اگرچه این مدل از چراغ ساختاری جدید و خاص دارد، اما به علت کاربردی بودن آن، در گروه کالاهای لوکس قرار نخواهد گرفت. اگرچه زیبایی محیط با استفاده از این چراغ‌ها دو چندان خواهد شد.

معرفی انواع چراغ خطی

برای این که بهتر درک کنید تفاوت چراغ خطی روکار و توکار چیست، لازم است تا انواع این چراغ‌ها را به خوبی بشناسید. از همین رو در ادامه به معرفی آن‌ها خواهیم پرداخت.

چراغ خطی روکار

چراغ خطی روکار به نوعی از چراغ خطی گفته می‌شود که تمامی قسمت‌های چراغ از جمله قاب و بدنه آن روی قسمت معین شده قرار گرفته و در معرض دید قرار خواهد گرفت. از این چراغ بیشتر در قسمت‌هایی استفاده می‌شود که به دلایل مختلف از جمله عدم جود فضا و امکان کافی برای ایجاد شیار روی سقف یا دیوار، و یا ارتفاع زیاد سقف موجود نباشد. در نتیجه با استفاده از پیچ و رول پلاک، چراغ خطی روکار را در قسمت مشخص شده نصب می‌کنند.

با توجه به این که چراغ خطی روکار قسمت‌های در معرض دید بسیار دارد، در هنگام طراحی فضای داخلی و دکوراسیون، آن را قسمتی از نما در نظر می‌گیرند و با توجه به این مورد، سایر قسمت‌ها را انتخاب می‌کنند. اهمیت تطابق رنگ و ابعاد چراغ خطی روکار با دکوراسیون فضا بسیار زیاد است. به همین علت رنگ قاب و بدنه در چراغ‌های خطی روکار به صورت سفارشی ساخته می‌شود.

چراغ خطی توکار

چراغ-خطی-توکار

تا اینجا چراغ خطی روکار را به صورت کامل معرفی کردیم، اما برای این که بدانید تفاوت چراغ خطی روکار با توکار چیست، باید با نوع توکار نیز به خوبی آشنا باشید. برخلاف چراغ خطی روکار، قاب و بدنه مدل توکار در درون شیاری که برای جایگذاری این چراغ آماده می‌شود، قرار می‌گیرد. به این معنا که در چراغ خطی توکار، شما فقط امکان دیدن قسمت دفیوزر و یا روشنایی بخش چراغ را دارید و سایر قسمت‌ها درون شیار رفته و در دید قرار نمی‌گیرند. چراغ‌های خطی توکار در دو مدل تولید می‌شوند. چراغ خطی توکار لبه‌دار و چراغ خطی توکار بدون لبه.

  • چراغ خطی توکار لبه‌دار

این مدل از چراغ در طاراف خود دارای لبه می‌باشد. این لبه علاوه بر سهولت در نصب چراغ، معایب ممکن موجود در اطراف شیار را به خوبی پوشش داده و ظاهری منظم و شکیل به آن می‌بخشند. برای نصب این چراغ می‌توان از بست پروانه‌های استفاده کرد که با چرخش آن چراغ در جای خود محکم و ثابت خواهد شد.

  • چراغ خطی بدون لبه

نوع بدون لبه از چراغ خطی توکار، هیچ قسمت در معرض دید ندارد. تمامی بخش‌های چراغ درون شیار قرار گرفته و تنها دفیوزر از بیرون مشخص خواهد بود، که یکی از زیباترین موارد نورپردازی برای قسمت‌های مختلف ساختمان محسوب می‌شود.

چراغ خطی آویز

چراغ-خطی-آویز--برق-طالب

نوع دیگری از چراغ خطی که به نوعی می‌توان آن را زیرمجموعه‌ای از چراغ خطی روکار در نظر گرفت، چراغ خطی آویز می‌باشد. این چراغ با استفاده از آویز کابلی یا تلسکوپی از سقف کار می‌شود تا ظاهری متفاوت و مدرن به محیط ببخشد. در نوع چراغ خطی آویز کابلی، سیم انتقال جریان از کابل آویز جدا و به صورت موازی قرار می‌گیرد. در آویز تلسکوپی اما، به علت وجود فضای باز بیشتر، سیم انتقال جریان از آویز جدا نیست و درون پوشش کابل تلسکوپی خواهد بود، که زیبایی بیشتری نیز دارد.

همچنین می‌توان چراغ خطی آویز را در نوع و زاویه نورافشانی به دو دسته مجزا تقسیم کرد.

  • چراغ خطی آویز یک طرفه

در این مدل، قسمت روشنایی بخش چراغ تنها به سمت زمین است.

  • چراغ خطی آویز دوطرفه

در این مدل از هر دو سمت چراغ می‌توان نور دریافت کرد، که هر دو سمت به صورت جداگانه کنترل شده و امکان استفاده از تنها یک سمت آن‌ها با توجه به نیاز کاربر وجود دارد.

چراغ خطی منحنی

این چراغ بدون ایجاد زاویه و با فناوری‌ها خاص به صورت منحنی، نیم دایره و دایره استفاده می‌شود. اگرچه ما در این مقاله آن را به عنوان یک از انواع چراغ خطی معرفی کردیم، اما باید بدانید که امکان استفاده از این چراغ به صورت روکار، توکار و آویز وجود دارد و محدودیتی در نوع و طرح استفاده برای آن نخواهد بود. امکان ایجاد منحنی در این سبک چراغ خطی، آن را به یک گزینه جذاب به ویژه در طراحی‌های دکوراسیون خاص و مینیمال تبدیل و در سبک دکوراتیو استفاده از آن را بسیار محبوب می‌کند.

جمع‌بندی و سخن آخر

 در این مقاله که برای پاسخ به سوال «تفاوت چراغ خطی روکار و توکار چیست»، خدمت شما عزیزان ارائه شد، به معرفی و بررسی انواع چراغ خطی موجود در بازار و ویژگی‌های هر یک پرداختیم. می‌دانید که استفاده از چراغ خطی تنها گزینه‌ای برای دکوراسیون و ایجاد سبک در فضا نیست و می‌توان نور کافی و مناسبی را از آن دریافت نمود. تنها تفاوت چراغ خطی روکار و توکار در نوع نصب و استفاده آن‌ها خواهد بود و که البته می‌تواند موجب تغییر نقش آن به عنوان یک آیتم برای ساختار دکوراسیون و یا کاربری خاص باشد.

اگرچه چراغ خطی روکار و توکار نقش روشنایی و ایجاد نور در فضا را ایفا می‌کند، اما در برخی از مکان‌ها و شرایط، استفاده از تنها یک نوع آن امکان‌پذیر است که باید این شرایط را پیش از انتخاب و خرید چراغ خطی در نظر داشته باشید.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *