چراغ خطی یکی از جدیدترین محصولات نوری است که به بازار عرضه شده است. این نوع چراغ به دلیل دارا بودن ویژگیهای خاص خود و کاربردهای بسیار، توانست به سرعت کاربری بسیاری پیدا کند و استفاده از آن رواج یافته است. امروزه میتوان در ساختمانهای جدید، استفاده از این سیستم نورپردازی را که علاوه بر تامین نور محیط برای زیباسازی نیز به کار میرود، مشاهده کرد. در این مقاله با ما همراه باشید تا از لیست قیمت چراغ خطی 1402 اطلاع پیدا کنید.
معرفی چراغ خطی
پیش از پرداختن به لیست قیمت انواع چراغ خطی 1403، بهتر است با این چراغ آشنایی داشته باشید. چراغ خطی که به آن چراغ لاینی نیز گفته میشود، از جمله جدیدترین محصولات روشنایی بخش است که هم کاربرد تامین نور محیط را میتوان با استفاده از آن انجام داد و هم به عنوان نورپردازی برای زیباسازی فضا کاربرد دارد. در واقع در یک تعریف دیگر میتوان این گونه بیان کرد که، چراغ خطی نوعی چراغ است که نور را به صورت یک خط از خود منتشر میسازد. اگرچه برخی از مهتابیهای قدیمی نیز به صورت خطی نور را ساطع میکردند، اما منظور در اینجا چراغهایی هستند که با استفاده از تکنولوژیهای جدید و منبع تغذیه ال ای دی نور را تولید کنند. با این حساب مهتابیهای قدیمی در این گروه جای نخواهند گرفت.
لیست قیمت 1403 نورخطی روکار، نورخطی توکار و نور های آویز
لیست اول: پروفیل خام و دیفیوزر بدون ال ای دی
لیست 2: پروفیل و دیفیوزر به همراه نور – لاینر کامل
تکنولوژی استفاده شده در چراغ خطی
نوع ساخت چراغ خطی به گونهای است که از منابع ال ای دی به صورت جداگانه بهره میبرد. در نتیجه با خراب شدن یکی از این منابع، نیازی به تعویض کل چراغ نیست و میتوان تنها منبع آسیب دیده را تعویض و جایگزین کرد. در نتیجه علاوه بر مصرف انرژی پایینتر، به طور کلی در هزینههای تعمیر و نگهداری چراغ برای مصرف کننده صرفهجویی میشود.
این تکنولوژی به همراه کاربری وسیع و ساخت با کیفیت و مقاوم از چراغ خطی سبب شده است تا محبوبیت و کارایی آن در تمامی قسمتها از مسکونی تا صنعتی و تجاری، مناسب باشد.
انواع چراغ خطی
با توجه به این که لیست قیمت انواع چراغ خطی 1403 را مورد بررسی قرار دادهایم، معرفی انواع موجود از چراغ خطی کمک میکند تا علت این تفاوت قیمت در هر مدل را بهتر متوجه شوید. چراغ خطی برای کاربردهای گوناگونی تولید میشود و به منظور پوشش دهی مناسب برای نیازهای مختلف در تمامی فضاها، لازم است تا از تنوع مناسبی برخوردار باشد. در ادامه اصلیترین انواع چراغ خطی را معرفی میکنیم که هر کدام با توجه به ویژگیهای خاص خود، برای استفاده در مکانی مناسب هستند.
چراغ خطی روکار
همانطور که از نام این مدل چراغ خطی نیز مشخص است، آن را به صورت روکار به طوری که قاب و بدنه آن در معرض دید باشد، استفاده میکنند. از این مدل چراغ خطی در محیطهایی که امکان کار کردن به صورت توکار وجود نداشته باشد، استفاده میشود. از آنجایی که بدنه چراغ در معرض دید است، این مدل چراغ به عنوان قسمتی از دکوراسیون داخلی فضا در نظر گرفته شده و به همین منظور آن را در طرح و رنگهای مختلفی برای بدنه و قسمت دفیوزر میسازند. نصب مدل روکار در مقایسه با مدل توکار سادهتر است و ظرافت زیادی را طلب نمیکند.
چراغ خطی روکار
بر خلاف مدل قبلی که قاب و بدنه روی سقف یا محل نصب قرار میگرفت، در این مدل اما به جز قسمت دفیوزر یا روشنایی بخش موارد دیگر درون شیاری که از قبل برای این چراغ آماده شده است، قرار میگیرد. در نتیجه با حذف شدن قسمتهایی از چراغ، محیط از نظر بصری زیبایی بیشتری خواهد داشت به همین سبب انتخاب این چراغ خطی برای افرادی که به زیبایی فضای اطراف خود اهمیت میدهند توصیه میشود. بدیهی است که نصب این چراغ نیازمند سختی بیشتر و ظرافت بالاتر است. همچنین باید امکان ایجاد شیار برای قرارگیری قسمتهای داخلی چراغ مهیا باشد در غیر این صورت نمیتوان از این مدل استفاده کرد. چراغ خطی روکار دارای دو نوع لبهدار و بدون لبه است.
- چراغ خطی روکار لبهدار
این مدل چراغ خطی در اطراف خود دارای لبه میباشد که نصب آن را در شیار راحتتر میکند و به سادگی در جای خود محکم میشود. همچنین وجود لبه کمک میکند تا ناهماهنگی موجود برای ایجاد شیار به خوبی پوشانده شده و فضایی یکنواخت ایجاد کند.
- چراغ خطی بدون لبه
این مدل چراغ خطی اما هیچ گونه لبهای ندارد، بنابراین برای نصب آن باید دقت بالاتری انجام گیرد. همچنین ناهماهنگیهای موجود در شیار با استفاده از این نوع چراغ پوشیده نمیشود بنابراین در هنگام ایجاد شیار و نصب این مدل باید بیشترین احتیاط صورت گیرد.
چراغ خطی آویز
نوع دیگری از انواع چراغ خطی، مدل آویز آن است که به صورت آویزان از سقف در محل نصب میگردد. از این نوع چراغ خطی بیشتر در مکانهایی که دارای سقف بلند هستند و نور به صورت کامل نمیتواند از بالا فضا را روشن کند، استفاده میشود. دو نوع چراغ خطی آویز وجود دارد: یکی آویز کابلی و دیگری آویز تلسکوپی. تفاوت این دو مدل در سیم حامل جریان الکتریکی است که در نوع کابلی به صورت مجزا و موازی با کابل قرار میگیرد در حالی که در مدل تلسکوپی سیم حامل درون آویز قرار گرفته و جدا نخواهد بود.
لیست انواع چراغ خطی 1403 و عوامل موثر بر آن
تا به اینجا با چراغ خطی و انواع کلی آن آشنا شدید. همچنین کاربردهای هر کدام را به صورت مجزا بررسی کردیم، اما در لیست قیمت انواع چراغ خطی 1402 عوامل مختلفی میتوانند تاثیرگذار باشند. از جمله این عوامل میتوان به کیفیت و نوع مواد اولیه سازنده چراغ خطی، مدل و توان چراغ، تکنولوژی استفاده شده برای ساخت آن، رنگ و توان تابشی چراغ خطی، دوام و طول عمر آن، مقاومت آن در برابر شرایط خاص محیطی و در نهایت طرح و رنگ بدنه و دفیوزر اشاره کرد.
بدیهی است که هر کدام از موارد ذکر شده میتواند تفاوت قیمتی برای چراغ خطی به وجود آورد. توصیه ما این است که صرف از نظر از نوع چراغ خطی انتخابی خود، چراغهای باکیفیت را انتخاب کنید تا از هزینههای جانبی در هنگام استفاده از آن بکاهید.
عامل مهم تاثیرگذار بر قیمت انواع چراغ خطی نیز، زمان و تورم است. میدانید که در کشور ما به علت شرایط نامساعد اقتصادی، تورم زیادی وجود دارد. در نتیجه قیمتی که در یک روز برای چراغ خطی اعلام میشود، ممکن است در روزهای آتی تغییر کند. با این روند بهتر است که در صورت امکان خرید چراغ خطی را به بعد موکول نکنید.
جمعبندی و کلام آخر
به بیان کلی در این مقاله به معرفی چراغ خطی و انواع و کارایی آن در مکانهای مختلف پرداخته شد. میدانید که لیست قیمت انواع چراغ خطی 1403 میتواند با گذشت زمان تغییر کند. همچنین به علت وجود تنوع در چراغهای خطی و گوناگونی آنها، پیش از اقام به خرید بهتر است نیاز خود را کاملا تعیین کرده و سپس با آگاهی در خصوص انواع چراغ خطی موجود در بازار و محاسبه هزینه و قیمت آن، خرید نمایید. در صورتی که آشنایی کافی با این چراغها را ندارید، بهتر است از نظر یک کارشناس در این زمینه بهره ببرید.